Image

Exposities 2019


Galerie Staal en Steen, Exmorra

Vanaf 15 maart: Galerie Westerkade, Leeuwarden

24/25 mei: Teetun de Hollen kunstroute, Ryptsjerk

Juli/augustus: Sint Clemenskerk, Nes Ameland

26/10 tot 8/12: ArtSuper, Hemrik
Live is a great big canvas and you should throw all the paint on it you can.
Image

Beeldende kunst

Beeldend kunstenares Clarisa Jeelof (1962) werkt vanuit haar atelier in Leeuwarden aan objecten en schilderijen met materialen als epoxy, klei, aquarel- en acrylverf. Landschappen, mensen en (water)dieren zijn veelvoorkomende onderwerpen in haar 2- en 3-dimensionale werk.

Haar creatieve opleidingen tot kunstenaar en beeldend therapeut heeft ze gevolgd in Groningen (Minerva) en Leeuwarden (Stenden). Haar stijl is te omschrijven als impressionistisch, figuratief maar ook expressionistisch. Haar abstracte werk draait om tegenstellingen en contrasten.

Het verbinden van intuïtief werken, abstractie en naar figuratie toewerken is de belangrijkste basis in de kunst van Clarisa Jeelof. De ogenschijnlijke tegenstellingen in balans brengen en samen laten smelten binnen een werkstuk is de uitdaging.

Tegenovergestelde kleuren, licht- donkercontrasten, detaillering of juist snelle beweging in verfstructuur is altijd in haar werk aanwezig.
Sfeer, dramatische bewegingen en kleuren, verfspatten en gieten van kleuren en een voorliefde voor realisme in de details.

Thema's

De thema’s waarmee Clarisa werkt zijn o.a.:
‘Animal farm’ (licht-donkercontrasten in dieren)
Wad- en waterlandschappen
‘Hatchlings’ (mensfiguren in transitie)
Image

Kunst kopen

De kunst van Clarisa is te koop vanaf  € 350,- tot € 2000,-

Kunst in opdracht

Heeft u speciale wensen of wilt u een portret laten maken? Dat kan. De prijs is afhankelijk van het formaat en de complexiteit van het onderwerp.

Recent werk bekijken?

Volg Clarisa op Social Media of kom eens langs op haar atelier.
dqueen.jpg